Mennyezeti, álmennyezeti infrapanelek

ál mennyezeti infrapanelek

Energiatakarékos, hatékony és dekoratív

A mennyezeti infrafűtés működési elve

Fűtőberendezéseink túlnyomó része konvekciós elven működik. Vagyis közvetlenül felmelegítik a helyiség levegőjét, amely mozgása során hőt ad le a bútoroknak és az embereknek.

Ez a fajta fűtési technológia a legkevésbé hatékony több okból is. Először is, a fűtési folyamat során a légtömegek két részre oszlanak: a felül lévő sokkal melegebb, mint az alsó. Ennek megfelelően ahhoz, hogy elegendő melegséget érezzünk, a konvekciós fűtőberendezéseket a lehető legmagasabb intenzitással kell működtetnie. Másodszor: nő a hőveszteség. Harmadszor: jelentős időbe telik a szoba jó felmelegítése.

Az infrasugárzó fűtőtestek működési elve teljesen más: a készülék működése során mindenekelőtt a helyiségben lévő tárgyak melegednek fel. Ez azt jelenti, hogy minden bútort, falat, a padló és természetesen a helyiségben tartózkodó embereket is sugárzó meleg éri. És csak ezután kezdődik a hő eloszlása ​​a levegőben.

Infrapanelek a mennyezet / álmennyezet alatt

Hősugárzók telepítése – akár éghető felületre is!

Tapasztalatból és szakkönyvekből is tudhatjuk, hogy az elektromos infrasugárzó panelek az alkalmazási lehetőségek sokszínűsége miatt igen széles körben felhasználhatók. Magán- és közhivatali, intézményi vagy vállalati célokra egyaránt. Szinte ez az egyetlen villamos fűtési mód, amit bárhol lehet alkalmazni. Ez a fűtés kialakítható családi házakban, lakótelepi és társas házakban, nyaralókban. De akár garázsokban, szerelőműhelyekben, orvosi rendelőkben, üzletekben, kiszolgáló helyiségekben, télikertekben, beépített teraszokon, sportintézményekben, uszodákban stb. Köszönhetően a szinte korlátlan élettartamnak és az éghető felületre való szerelhetőségének. Helyigénye nincs, mivel lapos tábla alakú és általában a mennyezetre kerül.

infrapanel fűtés

Infrapanel álmennyezetbe szerelve

Tehát a hősugárzó infrapanel fűtőtest téglalap vagy négyzet alakú elektromos berendezés olyan kialakítással, amelynek fűtőoldalán az energiaáramlás maximális, szigetelt hátoldalán pedig minimális. Ezért éghető felületre is szerelhető. Ez többek között a működő oldalon elhelyezett felületgyarapító kerámiaszemcséknek, a passzív (mennyezet felőli) oldalon pedig a minőségi hőszigetelésnek köszönhető. A fűtendő helyiségben a táblás infrapanel mennyezetre szerelhető, villamoshálózatra stabilan beépített elosztókkal csatlakoztatható. Csillárok vagy más világítótestek használatára alkalmas kapcsolóval is működtethető, bár jobb a nagyobb teljesítményű kioldó.
https://www.traditionrolex.com/36
Ahogy említettük: mivel a fűtőpanelek akár éghető felületre is szerelhetőek, így tökéletesen alkalmasak tetőterek, lambériával fedett lakások, régi parasztházak gerendás szobák fűtésére is.

Az infravörös fűtőpanelt a működése alatt beltérben sem szükséges felügyelni, a sugárzó hő pedig kültéri, nyílt teraszok fűtésére is alkalmas.

Álmennyezeti infrafűtés szaunákban, teraszon

Táblás kiszerelésű, néhány száz wattos fűtőlapokon kívül nagy teljesítményű infra feketesugárzók is léteznek (1000-3200 W). Felhasználási lehetőségeik gazdagsága okán igen széles körben alkalmazhatóak ezek is: szauna-, kültéri teraszfűtés, csarnok-, templomfűtés. Verandák, kültéri teraszok infrafűtésére a szakmai vélemények szerint nagy teljesítményű infrasugárzók ajánlottak, ezek napelemekről is üzemeltethetők.

Templomok esetében igen nagy légtérről beszélünk, aminek teljes kiterjedését fölösleges kifűteni. Az elektromos infrapanel a templomi padsor mögé vagy alá kerül beszerelésre, így melegítve az ott tartózkodókat. Akár szakaszosan is szerelhető vagy padsoronkénti vezérléssel.

Infrapanelek jótékony egészségügyi hatása

Az élőlények, így az ember számára szintén nélkülözhetetlen az infravörös sugárzás. Ez a fajta hő létfontosságú számukra, természetes körülmények között a Nap adja. Lakásunkban infrapanel álmennyezetbe ágyazásával biztosíthatjuk ezt a fajta szükségletüket.  A láthatatlan, vörösön inneni fény rendkívül hasznos az izmok és ízületek melegítése, melegen tartása szempontjából. Ezért is alkalmazható a manapság igen népszerű szoláriumok és infraszaunák működtetésére is.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.