Teraszbeépítés, infra teraszfűtés. Caribi télikertek

beépített terasz - télikertek

A beépített terasz előnyei. Télikertépítés

Elsődlegesen a beépített terasz az esőtől és hótól, valamint a kellemetlen és hideg széltől véd meg. Az üvegfalak távol tartják a kellemetlen rovarokat is. Ennek köszönhetően a teraszon tartózkodók a kinti időjárástól függetlenül jól érezhetik magukat minden évszakban.

Másodikként említhetjük a sokoldalú funkciókat: az üvegpavilon igény szerint használható nappalinak, dolgozószobának, de akár szubtrópusi télikertté építhetők. Itt említendő meg, hogy a télikertépítés legolcsóbb módja az, ha házunk meglévő bejárati vagy kerti teraszának beüvegezésével alakítjuk ki a növényházat.

Bár harmadikként említjük, jelentősége óriási: energiatakarékosság szempontjából beépített terasz zöld beruházásnak számít. A megújuló energiaforrások ésszerű hasznosítása, célszerű felhasználása a fenntarthatóság záloga. Teraszbeépítéseink üvege átengedi a napfényt, de visszatartja a felmelegedett tárgyak hőjét. Így közvetve fűtik a lakást, így kevesebb olyan energiát kell felhasználnunk, mely fosszilis fűtőanyagok elégetéséből származik.

Negyedikként szögezzük le: házunk piaci értéke a speciális fejlesztésnek köszönhetően feltétlenül megnő. Egy mutatós caribi télikert nagyobb értékben növeli az ingatlan árát, mint amennyibe gyártatása és beszereltetése került.

Végül megemlíthető, hogy a télikertnek vagy lakószobának használt helyiségek szükség esetén nyáron egykönnyen hűthetők (például párásító mobil léghűtőkkel), télen pedig kis energiaráfordítással fűthetők (pl. infrapanelekkel).

Infrapanel fűtés a télikertben, teraszon

infra teraszfűtés

Télikertnek beépített terasz fűtése infrapanelek sugárzásával. Hűtéshez: mobil klíma

Hűvösebb időszakban nem elegendő a beeső napfény melege. Kellemes szobahőmérséklet beállításához kiváló megoldás infrarendszer telepítése. Az elektromos áram racionális felhasználása fenntarthatósági szempont.

Fűtött télikertek, beépített- és kültéri teraszok

Amikor a betonvárosok fogságában élő emberben felmerül a természet iránti vágy, akkor módot keres a lakóterében egy kis zöld oázis kialakítására. Felmerülhet azonnal a télikertépítés ötlete, de nem mindegy, hogy mennyire lesz kihasználható majd ez a létesítmény az év különböző szakaszaiban.

A télikert mint speciális szoba a lakásban azért alakult ki bő évszázada, hogy a hidegebb időszakban is kellemes, zöld környezetet biztosítson a ház körül. Ebből adódóan kiváló helyszín arra, hogy az érzékeny növények teleltetését megoldjuk. A zöld növények látványa már eleve pihentető hatással bírnak, de egy kényelmes kanapéval, fotellel remek szalonná, olvasósarokká léphet elő ez a terület. Ha nem feltétlenül szobaként funkcionál, akkor minden olyan kerti tárgyat, felszerelést biztonságosan lehet itt tárolni a rossz időben, ami egyébként nem bírná a fagyokat, legyen az a kedvenc asztalunk vagy a grillsütő.

Amikor beköszönt a kellemesebb időjárás, a télikert akkor is rengeteg hasznot hajthat a számunkra, hogyha megfelelően használjuk ki a lehetőségeket. Mivel ez a terület számos, különféle módon vehető használatba, így íme, néhány tipp tőlünk.

Kellemes tavasz a télikertben, teraszon

A tavasz a veteményezés ideje. Vannak olyan növények, amiket akár már februárban érdemes elültetni, hogy a megfelelő időben már rendelkezzünk a palántákkal, de ezt sokszor nehéz kivitelezni ideális helyiség nélkül. A télikert viszont erre is megoldást nyújt, hiszen itt biztonsággal elhelyezhetőek a palántázó dobozok. Vannak, akik nem szeretik, ha a ház körüli kis kedvencek a lakásban vannak, azonban arra is gondolni kell, hogy tavasszal, amikor a kölykeiket világra hozzák, biztonságos helyet kell nekik biztosítani. A télikert akár erre is lehetőséget ad.

Hogy a kényelemre is adjunk: Mi lehetne jobb, mint az áprilisi csípős szél érintése nélkül végignézni, ahogy lassan virágba borul a táj? Az infrasugárzóval fűtött télikert segítségével ezt védett helyről teheti meg.

A télikertek, beépített teraszok egész évben jó szolgálatot tesznek tulajdonosaiknak, akik talán nem is tudták, hogy milyen lehetőséget hagytak ki, amíg nem döntöttek az építkezés mellett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy mint ahogy a többi évszakban, úgy a nyáron is jó pár előny sorolható fel a télikert mellett.

Forró nyár az árnyékolt, klímázott télikertben

Megfelelő árnyékolással megoldható, hogy az ember úgy érezze, hogy a szabadban van, de közben mégsem kell elviselnie a perzselő napot. Az olyan növények számára is kiváló helyként szolgál, amelyek nem szeretik, ha direkt éri őket a napsütés. Amennyiben Ön is szeretné elérni a legjobb termésszámot vagy éppen rengeteg gyönyörű virágot, akkor az ilyen ültetvényeit elhelyezheti nyáron is a télikertben. Hirtelen vihar vagy nagy eső során mindazoknak a növényeknek jó menedéket nyújt, amelyeket cserépben helyezett ki a kertbe, így nem kell aggódnia az épségükért.

Nagy forróság idején, erős nyári napsütésben a létesítményt hűteni kell. Erre szakértők tanácsadása alapján a kivezetés nélküli mobil klímaberendezések a legalkalmasabbak.

Zöldmarketing és infra teraszfűtés sötétsugárzóval

A zöldmarketing mítosza és az ezt tematizáló infrafűtés-lobbi bár a bio-kultúrát igyekszik a keresőmarketing és PR középpontjába állítani és az organikus Google helyezést javító szempontból stabilizálni. A zöldenergia népszerősítői végső soron igen sokat tettek a növénykerti környezetvédelem további öntudatosulásáért. És nemcsak arról van szó, hogy ennek révén valóban egyre többet hallani az üvegházi ökológiáról, hanem arról is, hogy a kibontakozó energiaválság új elvárásokat támaszt: hirtelen felbukkannak azok, akik komolyan veszik, hogy a teraszfűtés környezetbarát technológiáját alkalmazzák.

Az infrapaneles környezetvédők zöld lobbija

Kállay O. Béla ökológus szerint a zöldmarketing tanulsága az infrafűtést propagáló környezetvédők számára az, hogy a régi szimbólumokat csak ayurvédikus módon lehet megváltoztatni: a télikerti növényeket nem fogyasztó konzervatív bio-kultúra definíció szerint kulturális jelenség, így pusztán észérvekkel nem lehet legyőzni. A télikertépítő zöldek hagyományos érvelési módja a Google keresőben megjelenő egyetlen abszolút etikai parancsot, a categorikus imperativus-t igazolja. A kültéri teraszfűtés ennek értelmében értékelendő magasra.

Zöld energia és környezetvédelem – ház, lakás, otthon

Az elektromos energia környezetbarát. További infók Google-kereséshez: Teraszbeépítés Budapest – Télikert építés infrapanel-fűtéssel, zöldmarketing: üveg terasz és pálmakert. Mobil klíma. Szobanövények teleltetése beépített vagy kültéri infrák használatával fűtött nyitott teraszon.

belső hivatkozások: infrapanelek | teraszbeépítés

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) Teraszbeépítés, infra teraszfűtés. Caribi télikertek bejegyzéshez

  1. Visszajelzés:Kakaófa, kávécserje termesztése télikertben házilag - Terasz

  2. Visszajelzés:Ajánló oldalak. PR-cikk elhelyezés: notebook, teraszfűtés

  3. Visszajelzés:5 ok, amiért megéri mikrohullámú sütőt használni | BDK NET PR tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.