Alvászavarokat okozhat a bőséges vacsora

alvászavar vacsoraNincs annál rosszabb, mint álmatlanul forgolódni az ágyban. Ez egyszerre frusztráló azért, mert olyankor nagyon nehezen telik az idő, vívódunk folytonosan, másrészt azért, mert másnap fáradt, nyűgösen ébredünk és esetleg még a feladataink elvégzése sem úgy, mint ahogy kellene.

Az egyik ok, ami alvászavarokat okozhat, az a bőséges vacsora.

Az étkezési tanácsadók szerint fontos a napi ötszöri étkezés: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és végül vacsora. A három főétkezés közül a vacsora az, amelynek a legkevesebbnek, legkönnyebben emészthetőnek kell lennie.

Mi történik, ha túl sokat eszünk vacsorára?

A késő esti órákban elfogyasztott tápanyagot nincs ideje feldolgozni a szervezetünknek, ezért nagy az esélye, hogy lerakódik a szervezetünkben és elhízáshoz vezet, túlsúlyt okozva.

Emellett még anyagcsereproblémákat is okozhat, valamint gyomorfájdalmak is felléphetnek.

Ami még kellemetlenségeket okozhat az a kellemetlen, rossz álmok jelentkezése. Sokan panaszkodtak már arról, hogy, ha bőségesen vacsoráztak, akkor mindenfélét sikerült összeálmodni. Sokszor badarságot, vagy akár ijesztő álmok is gyötörhetnek bennünket.

Az egyik legnagyobb kockázat azonban a túlsúly. A lefekvés előtt 2-3 órával előtt elfogyasztott ételeket a szervezet nem tudja feldolgozni, ezért nem javasolt a bőséges étkezés.

Főleg a nehéz, zsíros, szénhidrátban gazdag ételek fogyasztását kell mellőznünk.

Mi az, amit esetenként szabad fogyasztani?

Nincs arra törvény, hogy este 6 után már semmit se együnk, de nem mindegy az sem, hogy ha eszünk, akkor mit.

Ami beleférhet: sovány húsok, tejtermékek, zöldség, gyümölcsfélék.

A legfontosabb a mértékletesség.

Sokszor azonban ez okozza a legnagyobb nehézséget és nemcsak estére nézve. Napközben sem mindegy, hogy mennyit eszünk, mert ha többet eszünk, mint amire a szervezetünknek szüksége van, akkor az elkezd túlsúlyként lerakódni.

Mit tehet az állandó éhség ellen?

Ma már mindenki számára elérhető fogyasztószerek kaphatók (Genesis Sibutramine, Adipex-P, Genesis Clenbuterol, Adipex-75), hogy néhányat említsünk.

Ezek lényege éppen abban áll, hogy segítenek abban, hogy kevesebbet együnk és csökkentsük a kalóriabevitelt.  Mielőtt kipróbálná érdemes eredeti Adipex-75 rendelés előtt a vásárlói vélemények elolvasásával kezdenie, hogy megtudjon minden fontos információt a használattal, hatással kapcsolatban.

Tegyen Ön is az egészségéért és a pihentető alvásért!

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.