Tanácsadás: használt laptop vásárlás. Tippek

megbízható használt laptop webáruház

Csak megbízható webáruházból vásároljon használt laptopot

Fenntarthatósági szempontból előnyös használt cikkeket vásárolni. Különösen érvényes ez számítástechnikai termékekre, amelyek legyártása magas anyag- és energiaigény támaszt és jelentős károsanyag-kibocsájtással jár. Az új készülékekből pár év alatt e-hulladék lesz – hacsak fel nem újítják és újra nem hasznosítják őket.

Ám az újraforgalmazott laptop kiválasztása nem könnyű és nagyon felelősségteljes feladat. Mielőtt egy használt készüléket választana, egyértelműen meg kell határoznia, hogy milyen célra fogja használni. Ez segít összeállítani azon jellemzők listáját, amelyekkel az eszköznek rendelkeznie kell igényei kielégítéséhez.

Útmutató 12 lépésben használt laptop vásárláshoz

használt laptop választás

Kirakat előtt nézegetjük a gyönyörű új gépeket. Drágák! Gyártásuk során az anyag- és energiafelhasználás nem lehetett takarékos. Egy új gép ökológiai lábnyoma hatalmas! Ezzel szemben a használt termékek megvásárlása mindig környezetkímélő választás. Ám a döntés nehéz, könnyen eltanácstalanodhatunk az interneten vásárlók történetei alapján. Ahhoz, hogy gátat szabjunk ezeknek az aggodalmaknak, itt van egy 12 pontos lista, és ha minden tételt ellenőrzünk, jó eséllyel találunk egy számunkra megfelelő modellt.

notebook vásárlás - tanácsadás

Használtat – de ne mindenáron!

Legtöbben nem átallunk használt autót vásárolni, mégis mikor használt laptopról van szó, kissé elfintorodunk. A technikai ipar mindent megtesz annak érdekében, hogy új termékei tükrében a régebbiek elavultnak tűnjenek. Blokkolják a legegyszerűbb hardverfrissítéseket is, és olyan csúcsminőségű modelleket árulnak, melyek néhány éven belül akár tönkre is mehetnek. Ezért ne riadjunk el a használt számítógép vásárlástól, de tudnod kell, hogy vannak sérült gépek – némi kutatásra, elszántságra, és alapvető ismeretekre van szükség a jó döntés megszületéséhez.

1. lépés: A döntés – a legjobb használt laptop kiválasztása

tanácsok online vásárláshoz

Ne hagyatkozzunk jóslatokra

Valószínűleg a legfrissebb és legmenőbb termékről álmodozol, de ehelyett nézz meg párat a legjobb tavalyi számítógépekből. Ezek azok a laptopok, melyek közül érdemes választanod a használt áruk piacán – és általában ugyanazokat a feladatokat látják el, mint az idei modellek.

2. lépés: Hol lehet vásárolni

Döntsd el, hol fogod megvásárolni a laptopodat. Van néhány lehetőséged: a legkézenfekvőbb helyi kereskedőktől vagy közvetlenül a gyártótól. A felújított modellek megvásárlása a gyártótól valamivel drágább lehet, de mellékelt garanciával jár és ez megnyugtatja aggódó lelkedet. Vannak olyan szakboltok, szervizek, ahol a használt noteszgépet megvizsgálják, szükség esetén megjavítják és 1 vagy 2 éves garanciát vállalnak a náluk vásárolt laptopra.

gyári asus laptop töltőPéldaként egy ilyen szakszerviz elérhetőségét itt is megadjuk:

Akkumulátor-részlegük is gazdag kínálatot ígér, akkutöltőből Budapesten a legnagyobb raktári készlettel rendelkeznek.

3. lépés: Repedések és hibák

Ellenőrizned kell a károkat. Először is vizsgáld meg kívülről a készüléket, majd vedd észre, hogy a külsőségeknek nincs akkora jelentősége, mindaddig, amíg a számítógép működik. De ha úgy tetszik, megpróbálhatsz párezer forintot lealkudni az árából amiatt, hogy külsérelmi nyomok fedezhetők fel a notebook műanyagán, fém felületein. Azt a laptopot, amelynek képernyőjén lőtt sebek láthatók, inkább ajánljad a rendőrségi nyomozati anyaghoz csatolni.

4. lépés: A képernyő színe, szemcséssége

laptop dizájn

Aki pont ilyenre vágyik…

Az egyik legdrágább dolog, amit cserélni lehet egy laptopon, az éppen a fent említett képernyő, más szóval monitor (szervizekben leginkább az előkelő kijelző szóval illetik). A notebook bekapcsolása után ellenőrizd az esetleges lila vagy rózsaszín elszíneződéseket (vigyázat, a képernyőről beszélünk, nem a dizájnról!). Ha hibásnak találod a monitort az online vásárolt notebookon, küldd vissza az eladónak vagy ne vedd át a kézbesítő szolgálattól a rád sózni kívánt a számítógépet. Nem éri meg a macerát és zűrzavart, pláne nem a magas javítási költségeket akkor sem, ha egyes szervizekben csak az új laptop-kijelzőt kell kifizetned, a beszerelés ingyenes. Ugyanezt kell tenned, ha a kijelző szemcsés, pixeles vagy színes sávok jelennek meg rajta.

5. lépés: A bemenetek tesztelése

Ellenőrizd az összes bemenetet, aljzatot és vezeték nélküli kapcsolatot, mint például a Bluetooth vagy Wi-Fi. Ezek közül sok kapcsolódik az alaplaphoz, amit költséges helyettesíteni. Ha az egyik USB-port meghibásodott, de neked elég a többi három, akkor vedd meg. Ha a fejhallgató-csatlakozó is meghibásodott, de neked van Bluetooth fejhallgatód, akkor örülj neki. Csak ésszerű kompromisszumba menj bele, és csak akkor, ha az értéket és az árat arányosnak gondolod.

6. lépés: Nézd meg, hogy jól működik-e a merevlemez

Ellenőrizd a merevlemez-meghajtókat és ne feledd, hogy a meghajtók helyettesítése általában nem kerül sokba. Más az alkupozíciód, ha van otthon egy tartalék winchestered.

7. lépés: Ellenőrizd a CD meghajtót

Vizsgáld meg az adathordozók egészségi állapotát, melyet a meghajtónak támogatni kell – CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD + R DL stb.

8. lépés: Az akkumulátor élettartamának tesztelése

Ha túl gyorsan lemerül az Asus vagy Dell notebook akkumulátora töltés után, próbáld meg rábírni az eladót egy árcsökkentésre, hogy így pótolhasd a csereakkumulátor költségeit, melyet legtöbbször csak elég magas áron szerezhet be.

 

9. tipp: Ellenőrizd a laptop-töltőt

A gyári Asus, Dell vagy Lenovo töltők ritkán hibásodnak meg, de használt gépnél előfordulhat, hogy adaptere nem eredeti. Hanem utángyártott, esetleg hamisított gagyi. Vagy univerzális, ami azonban úgy jó minden notebook töltésére, hogy egyikére se elég jó.

Ilyen kellékkel ne vásárolj noteszgépet, vagy csak annyival olcsóbban vedd meg, amennyiért szervizben például  új gyári Asus töltöt vásárolhatsz laptopodba Budapesten.

10. lépés: Folyamodj segítséghez

Ha nem szeretnéd te magad elvégezni ezt a sok tesztet vagy ha egy szakvéleményt szeretnél, a legtöbb javítóhelyen nem kérnek majd sokat egy teljes diagnosztikai ellenőrzésért. Amikor a használt laptopod kevesebbe kerül, mint az eredeti ár fele, akkor még pár ezer forint nem számít majd nagy kiadásnak.

11. tanács: magyar betűs billentyűzet

megbízható használt laptopSokan nem figyelnek arra, milyen gombokat tartalmaz a noteszgép klaviatúrája. Ez nem mindenkinek fontos, angol billentyűzeten is lehet magyarul írni, ha a billentyűkiosztás magyar – épp csak tudnunk kell, hol találjuk az ékezetes magánhangzókat. Praktikusabb,  ha eleve magyar billentyűzettel rendelkező használt notebookot vásárolunk meg,

12. tanács laptopvásárlóknak:  – Összegzés

Ha interneten vásárolsz, ne írj visszajelzést addig, amíg mindent nem ellenőriztél. Ha bármilyen komoly problémát észlelsz, nyugodtan küldd vissza a számítógépet.

Ne izgulj, ha nem lesz minden tökéletes az első perctől fogva. Ne feledd, hogy az embereknek gyakran a vadiúj számítógépeikkel is problémáik vannak akkuval, töltővel, áramellátással. Még ha kisebb összegeket is kell majd javításra vagy upgrade-re fordítanod, megbizonyosodhatsz arról, hogy a döntésed környezetbarát és gazdaságos volt.

Dell akkumulátor vásárlás – Budapest

Tartalomkereséssel kideríthető, melyik az a Budapesti szaküzlet, amelyben Dell laptop akku vásárlása 1 év csere garanciával biztosított. A szervizi honlap infója szerint a szakboltban raktári készletből vásárolt akkumulátort helyben beépítik, így biztos lehetsz benne, hogy a megfelelő típust kapod modelledhez.

Long tail keresőkifejezések a témák szerinti találatokat rangsoroló Google használatához: lítium akkumulátor cella, Lenovo kijelző, HP meghajtó, külső winchester, gyári dell akku töltő adapter garanciával. Hibás kijelző, meghajtó működése, utángyártott akkumulátor élettartama, használt laptopok, internetes vásárlás. Adok-veszek kínálat-kereslet, vásárláshoz szakmai tanácsadás és útmutató. Ár – érték arány, online, internetre kötött személyi számítógép, használt asus notebook, magyar billentyűzet kiosztás, pixeles kijelző, tartalék dell akkumulátor, budapesti szerviz

Szakbolt, szakszervíz Budapest, használt laptop vásárlás tanácsok. Notebook javítás. Útmutató ötletek, tippek 10 lépésben használt laptop online vásárláshoz. Mire figyelj, ha notebook számítógépet veszel az interneten.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.